Ο αγαπημένος σας κινηματογράφος Cine Αμαρυλλίς στην Αγ. Παρασκευή ανακαινίστηκε και σας περιμένει από κοντά για να απολαύσετε μοναδικές ταινίες με υψηλή ποιότητα ήχου και εικόνας...

Είναι ένας από τους παλαιότερους κινηματογράφους της Αττικής, με την πρώτη χρονιά της λειτουργίας του να καταγράφεται από το 1935. Απομακρυσμένος, σε μια γειτονιά που τότε παίζει να έμοιαζε και με χωριό, υπήρξε κάποτε τεράστιος, αλλά με τα χρόνια συρρικνώθηκε στις σημερινές του διαστάσεις.

Το καλοκαίρι του 2018 περνά σε νέα χέρια, ανθρώπων που αγαπούν το σινεμά και το έχουν αποδείξει, αφού δημιουργήματά τους, μεταξύ άλλων είναι το Cine Φλοίσβος στην Μαρίνα Φλοίσβου και η Αλίκη στην Δροσιά. Έτσι, το χαμηλών τόνων θερινό της Αγίας Παρασκευής ξαναγεννιέται και μεταμορφώνεται σε έναν σύγχρονο χώρο προβολής, με αναβαθμισμένη αισθητική αλλά χωρίς να χάσει την ταυτότητά του.

Σε κεντρικότατο σημείο της Αγίας Παρασκευής, στην αρχή της Αγίου Ιωάννου, δίπλα στην πλατεία, το Cine Αμαρυλλίς σάς υποδέχεται με μια λιτή είσοδο και με μια επιβλητική επιγραφή. Αφού ανεβείτε 4-5 σκαλάκια, βρίσκεστε σε μια εσωτερική αυλή που φιλοξενεί το ταμείο -δεξιά σας ακριβώς πριν μπείτε στην αίθουσα – αλλά και έναν χώρο αναμονής με τραπεζάκια, γύρω από τα δέντρα.

Για την αίθουσα κάνετε όλο δεξιά, όπου συναντάτε και το μπαρ, στο πίσω μέρος της, και έναν μεγάλο στεγασμένο χώρο με αρκετές θέσεις που λειτουργεί και ως ένας άτυπος “σεπαρέ” εξώστης (ένα σκαλί πάνω από το επίπεδο της πλατείας) , στο ίδιο λίγο υπερυψωμένο επίπεδο η αριστερή πτέρυγα είναι με άνετους καναπέδες. Οι πολυθρόνες βρίσκονται με άνεση μεταξύ τους τοποθετημένες σε δύο μπλοκ και έχουν αρκετά τραπεζάκια ανάμεσά τους. Το χαλικάκι κάτω θυμίζει θερινό άλλης εποχής. Η οθόνη έχει καλό μέγεθος και βρίσκεται τοποθετημένη επάνω σε σκηνή, άρα εξασφαλίζει απρόσκοπτη θέαση από παντού. Η προβολή είναι ψηφιακή, με καθαρή και λαμπερή εικόνα, ενώ ο Dolby digital 5.1 ήχος παντού γύρο σου παίζει σε ικανοποιητική ένταση.

Φωτογραφίες